MARKETING Video

Met videomarketing zet je online video in om je doelgroep te bereiken en aan je te binden. Video is een populair en effectief medium voor bedrijven en professionals. Beelden zeggen zoveel meer met woorden. Neem bijvoorbeeld een testimonial waarin jouw klant verteld over zijn ervaring met jouw product of dienst. Omdat dit echte verhalen zijn wordt jouw conversie nog meer vergroot.

contact

Video-testimonials

Tevreden klanten zijn goud waard. Er bestaat geen betere reclame dan mond-tot-mondreclame. Video testimonials zijn een soort objectieve reviews van tevreden klanten. Je geeft je klanten een kans om zich publiekelijk uit te spreken over je product of dienst en hun eigen ervaringen daarmee. Door hen aan het woord te laten, krijgt de boodschap een authentiek karakter. Ze vertellen vrijwillig, als ambassadeurs van jouw organisatie, eerlijke en echte verhalen.

Jouw klant als adviseur

Zodra de verkoper een product aanprijst, komt dit vaak niet authentiek over. En een opmerking als ik gebruik het zelf ook toevoegen, maakt het er meestal nog erger. Typisch een gevalletje Wij van x-tandpasta adviseren x-tandpasta. Hoe anders is het als een echte klant zijn mening geeft. In een testimonial video het bewijs!

 

Vragen bepalen het antwoord

Korte reviews van tevreden klanten zijn een nog redelijk weinig gebruikte marketingmethode. Een positieve ervaring van een klant naar de oppervlakte halen door het stellen van de juiste vragen en daarmee een goed gevoel creëren bij (nieuwe) klanten is waar het in mijn werk om gaat. Toch lukt dit pas als mensen zich op hun gemak voelen. Door het inzetten van bepaalde gesprekstechnieken gaat het mij goed af om de menselijke ui te pellen en zo tot de kern te komen. Dit heb ik te danken aan mijn achtergrond als maatschappelijk werker. Het scheelt ook dat ik als one-crew-videoproducent werk en er niet een heel team omheen wandelt, dat maakt het voor mensen toch vaak ongemakkelijker.